Siirry sisältöön

Pohjanmaan hyvinvointialue: Muutoksia psykososiaalisen keskuksen ajanvaraukseen

Pohjanmaan hyvinvointialueen Psykososiaalinen keskus tarjoaa apua haastaviin elämäntilanteisiin ja –kriiseihin sekä mielenterveys-, päihde- ja riippuvuusongelmiin. Palvelut ovat ainoastaan ajanvarauksella saatavia.

Laihialle palveluja tuottaa keskisen alueen psykososiaalinen keskus, joka tarjoaa kiireettömiä perustason riippuvuus- ja mielenterveyspalveluja 25-vuotta täyttäneille asiakkaille.

Nuorten (13-24-vuotiaiden) perustason mielenterveys- ja riippuvuuspalvelut tuotetaan nuorisoasema Klaarassa keskisellä alueella.

Keskisen alueen psykososiaalisen keskuksen työntekijät työskentelevät Laihian terveysasemalla.

Psykososiaalinen keskus tarjotaan apua haastaviin elämäntilanteisiin ja –kriiseihin sekä mielenterveys-, päihde- ja riippuvuusongelmiin. Lisäksi tuotetaan keskitetysti opioidiriippuvaisten korvaushoitoa keskisen alueen kunnille. Keskus toimii myös erikoissairaanhoidon jälkeisenä jatkohoitopaikkana psyykkisesti pitkäaikaissairaille potilaille, joiden lääkehoito tai psyykkinen tila tarvitsee säännöllistä seurantaa. Palvelut ovat ainoastaan ajanvarauksella saatavia.

1.6.2024 alkaen hyvinvointialueella otetaan käyttöön yhteydenottolomake.

Uudet asiakkaat sekä henkilökunta voivat ottaa jatkossa yhteyttä sähköisen yhteydenottolomakkeen(siirryt toiseen palveluun) avulla tai ottamalla yhteyttä puhelimitse 06-218 1415 arkisin klo 9-11 välisenä aikana.

Hyvinvointialueella toivotaan yhteydenottoja ensisijaisesti sähköisen yhteydenottolomakkeen avulla.

(siirryt toiseen palveluun)