Siirry sisältöön

Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus / Katajahaan alue

Asemakaavan muutos ja laajennus koskee noin 5,8 hehtaarin suuruista aluetta Katajahaan asuntoalueen etelä- ja länsipuolella Laihian keskustan tuntumassa. Tavoitteena on laajentaa asuntoaluetta lounaaseen kunnan omistuksessa olevalle peltoalueelle sekä muuttaa voimassa olevaa asemakaavaa kortteleissa 172 ja 194.

Laihian kunta ilmoittaa MRL 63 §:n perusteella Katajahaan alueen asemakaavan muutoksen ja laajennuksen vireilletulosta ja valmisteluvaiheen kuulemisesta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavaluonnos pidetään MRL 62 §:n ja MRA 30 §:n tarkoittamassa mielessä julkisesti nähtävillä Laihian kunnan teknisten palveluiden tiloissa os. Laihiantie 39 ajalla 16.10. – 17.11.2024 toimiston aukioloaikana.

Asiakirjat löytyvät myös kotisivuilta: www.laihia.fi/kaavat-vireilla(siirryt toiseen palveluun).

Kaavaluonnoksen esittelytilaisuus järjestetään torstaina 31.10.2024 klo 18.00 kirjastorakennuksen alakerrassa (os. Laihiantie 39). Opastus kirjaston ovelta alkaen.

Nähtävänäoloaikana on alueen maanomistajilla ja niillä, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä muilla kunnan jäsenillä, viranomaisilla ja yhteisöillä, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään (osallinen) tilaisuus joko kirjallisesti tai suullisesti lausua mielipiteensä asiasta.

Mielipiteet kaavaluonnoksesta on toimitettava ennen nähtävilläoloajan päättymistä kirjallisesti kunnanhallitukselle osoitteella: Laihian kunta / Kirjaamo, PL 13 (Laihiantie 39), 66401 Laihia tai sähköpostilla laihian.kunta@laihia.fi, kuoreen merkintä / viestin otsikoksi ”Mielipide / Katajahaka”. Suulliset mielipiteet tulee esittää maanmittausinsinööri Anna Annilalle (puh. 0500 868 127).

Laihia 16.10.2024 Kunnanhallitus