Siirry sisältöön

Asiointi kirjastossa

Voit käyttää kaikkia Laihian kirjaston palveluita, kun sinulla on kirjastokortti sekä verkossa tarvittava pin-koodi. Käytössäsi on hakukone ja tietokone, jolla voit tulostaa. Palveluaikana käytettävissä on myös kopiokone, jolla voi skannata. Kirjasto on esteetön tila.

Kirjastokortti ja pin-koodi

Saat kirjastokortin, kun täytät kirjastokorttihakemuksen ja esität kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Alle 15-vuotiaalta vaaditaan lisäksi huoltajan kirjallinen suostumus. Sama kirjastokortti käy kaikissa Eepos-kirjastoissa. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Laihialla kaikki esikoululaiset saavat kirjastokorttihakemuksen esikoulun kautta. Kun hakemus on palautettu esikouluun tai kirjastoon, lapsesi saa kirjastokortin seuraavalla kirjastokäynnillä.

Olet vastuussa omalla kortillasi lainatusta aineistosta sekä alle 15-vuotiaan huollettavan kortilla lainatusta aineistosta. Verkkokirjastossa voit liittää alle 15-vuotiaan kortin omaan korttiisi ja uusia hänen lainojaan.

Jos kirjastokortti katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Uuden kortin saat todistamalla henkilöllisyytesi kuvallisella henkilötodistuksella. Uusi kortti on maksullinen.

PIN-KOODI

Tarvitset kirjastokortin lisäksi nelinumeroisen pin-koodin, kun

  • kirjaudut verkkokirjastoon
  • käytät lainausautomaattia
  • käytät e-aineistoa verkossa
  • asioit kirjastossa omatoimiaikana

Jos unohdat pin-koodisi, saat uuden kirjaston asiakaspalvelusta, kun esität kirjastokorttisi ja todistat henkilöllisyytesi.

Omatoimiaika

Jos haluat käyttää kirjastoa omatoimisesti normaalin aukioloajan ulkopuolella, sinun pitää solmia sopimus omatoimiajan käytöstä. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan kirjallisen suostumuksen.

Omatoimiaikana kirjaston ovet aukeavat kirjastokortilla ja pin-koodilla. Jokaisen on kirjauduttava sisään omalla kirjastokortillaan. Samaan talouteen kuuluvat voivat poikkeuksellisesti käyttää samaa korttia.

Kirjastoa voi käyttää omatoimisesti joka päivä klo 7-21. Omatoimiaika on voimassa myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Käyttösäännöt

Eepos-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt(siirryt toiseen palveluun), joissa määritellään asiakkaan oikeudet ja vastuut. Yhteisten käyttösääntöjen lisäksi jokaisella kirjastolla on omia sääntöjä, jotka koskevat laitteiden ja tilojen käyttöä sekä maksujen perimistä. Tekijänoikeuslaki ja e-aineistojen käyttöehdot rajoittavat e-aineistojen käyttöä.

Kopiointi, tulostus ja tietokoneet

Hakukoneella voit etsiä aineistoa Eepos-verkkokirjastosta.
Asiakastietokoneella voit käyttää Internetiä ja tulostaa.
Kopiokoneella voit skannata ja ottaa kopioita palveluaikana.
WiFi-verkkoa voit käyttää ilman salasanaa.

Esteettömyys

Kirjastoon on helppo tulla. Pihassa on kaksi esteetöntä autopaikkaa. Kirjaston ulko-ovet aukeavat automaattisesti. Yläkertaan pääsee hissillä. Yläkerran wc on esteetön.

Anna palautetta kirjastolle

Tällä lomakkeella voit antaa palautetta kirjaston toiminnasta.

Kirjaston palautelomake