Siirry sisältöön

Ryhmien palvelut

Toivotamme erilaiset ryhmät tervetulleiksi vierailulle kirjastoon! Ryhmästä riippuen käynnin sisältö voi olla satutuokio, kirjastonkäytön opetusta, kirjavinkkausta, tiedonhaun ohjausta tai kirjaston palveluihin tutustumista. Vierailun ajankohta ja sisältö sovitaan aina etukäteen.

Varhaiskasvatus

Satutuokiot

Kirjastossa järjestetään kaikille avoimia satutuokioita perjantaisin aamupäivällä koulujen lukuvuoden aikana. Tarkempia tietoja saat kysymällä kirjastosta.

Päiväkodit, esikoulut ja muut varhaiskasvatusryhmät voivat varata oman satutuokion puhelimitse kirjastosta.

Ryhmäkäynnit

Kirjastossa järjestetään eskareille tutustumiskäyntejä, jossa lapset saavat oman kirjastokortin ja tutustuvat kirjastonkäytön alkeisiin. Ryhmäkäynnin voi varata kirjastosta.

Kirjakassit

Kirjastosta voi tilata ryhmälle toiveiden mukaisen kirjapaketin. Aineisto kerätään ja lainataan valmiiksi noudettavaksi.

Perusopetus ja lukio

Kirjaston tehtävä on mm. edistää lukemista ja kirjallisuutta sekä tarjota tietopalvelua, ohjausta ja tukea tiedon hankintaan ja käyttöön sekä monipuoliseen lukutaitoon.

Kirjastonkäytön opetus

Ekaluokkalaisille tarjotaan lukuvuosittain kirjastonkäytön opetusta. Käynnillä tutustutaan aineistoihin ja kirjastonkäyttöön.

Tiedonhaun opetus

Yläkoulun 7.-luokkalaisille tarjotaan lukuvuosittain tiedonhaun opetusta. Tiedonhakuun ja verkkokirjaston käyttöön tutustuaan murhamysteerin keinoin.

Ryhmäkäynnit

Jokainen perusopetuksen tai lukion luokka voi tulla ohjatulle tai omatoimiselle kirjastokäynnille. Ohjatut kirjastokäynnit ja niiden sisältö sovitaan etukäteen.
Käyntien sisältö räätälöidään jokaiselle ryhmälle sopivaksi.

Kirjakassit

Kirjastosta voi tilata luokalle toiveiden mukaisen kirjapaketin. Aineisto kerätään ja lainataan valmiiksi noudettavaksi.

Lukudiplomi ja Lukuliekki-peli

Eepos-kirjastoilla on yhteinen lukudiplomi nimeltä Lukuliekki. Diplomia voi suorittaa esikoulusta yläkouluun asti.
Tarkemmat ohjeet lukudiplomin suorittamiseen löytyvät verkkokirjastosta:
Alakoulun lukudiplomi(siirryt toiseen palveluun)
Yläkoulun lukudiplomi(siirryt toiseen palveluun)

Lukuliekki-peliä voivat pelata 3.-4. luokkalaiset ja suorittaa samalla lukudiplomin.
Peliä pelataan opettajan johdolla ja sen tavoite on innostaa lapsia lukemaan. Mikäli luokkasi haluaa mukaan peliin, ota yhteyttä kirjastoon.
Kirjastosta saa opastuksen pelin pelaamiseen sekä kirjastarttipaketin.

Opiskelijat ja aikuisryhmät

Opiskelijat ja aikuisryhmät voivat varata kirjaston Kammaria omatoimiseen opiskeluun tai ryhmätyöskentelyyn. Kammari on käytössä kirjaston palveluaikana.

Kotikirjastopalvelut

Kotipalvelu on tarkoitettu niille keskustan alueella asuville laihialaisille, jotka korkean iän, vamman tai sairauden takia eivät itse voi asioida kirjastossa. Kirjastosta tuodaan lainat asiakkaalle kotiin noin kerran kuukaudessa ja samalla noudetaan palautukset.