Siirry sisältöön

Varaus ja kaukolainaus

Jos et löydä haluamaasi aineistoa kirjastosta, voit tehdä siitä varauksen tai jättää kaukolainapyynnön.

Normaalivaraus

Voit varata Laihian kirjaston hyllyssä, lainassa tai hankinnassa olevaa aineistoa. Jos sinulla on pin-koodi, voit varata aineistoa itse Eepos-verkkokirjastossa. Valitse silloin varaustyypiksi normaalivaraus ja noutopaikaksi Laihian kirjasto.

Seutuvaraus

Voit varata myös muiden Eepos-kirjastojen aineistoja. Jos teet varauksen Eepos-verkkokirjastossa, valitse varaustyypiksi seutuvaraus ja noutopaikaksi Laihian kirjasto tai joku muu kirjasto, josta haluat varauksen noutaa. Seutuvarausten kuljetuksesta peritään maksu.


Varaushylly

Kun varaamasi aineisto saapuu kirjastoon, saat saapumisilmoituksen valintasi mukaan tekstiviestinä tai sähköpostina. Varaukset järjestetään varaushyllyyn henkilökohtaisen varausnumeron mukaiseen järjestykseen. Varaukset voit lainata itse automaatilla tai viedä tiskille lainattavaksi.
Opettajien varaamat aineistot lainataan ja pakataan valmiiksi kasseihin, jotka voi noutaa varaushyllyn vierestä. Kirjasto huolehtii koulujen ja päiväkotien lainojen uusimisesta. Noutamatta jääneestä varauksesta peritään maksu.


Varauksen keskeyttäminen verkkokirjastossa

Jos haluat siirtää varauksen saapumista eteenpäin esim. matkan takia, voit jäädyttää varauksen väliaikaisesti verkkokirjastossa. Kun jäädytys loppuu, varaus siirtyy takaisin jonoon varauspäivämäärän mukaiseen kohtaan. Voit itse määritellä, milloin väliaikainen keskeytys päättyy. Varaustietoja voi muokata vain Eepos-verkkokirjaston kautta.

Kaukolaina asiakkaille Eepos-alueen ulkopuolelta

Voit tehdä kirjallisen kaukolainapyynnön aineistosta, jota ei ole Eepos-kirjastojen omissa kokoelmissa. Tee pyyntö kirjastossa lomakkeella tai sähköpostitse. Kaukopalvelusta peritään lainakohtainen maksu.

Kaukolainatilaus kirjastoille

Lähetämme kirjastoille kaukolainaksi aineistoa, jota ei ole niiden omissa kokoelmissa. Kaukolainatilauksen voi tehdä sähköpostilla. Kirjastot voivat myös tehdä suoraan varauksen aineistorekisteriin lainassa olevasta ja hyllyvarauksen paikalla olevasta aineistosta.

Kaukolainan hinta löytyy hinnastosta.

Kaukolainauksen yhteyshenkilö: