Siirry sisältöön

Kaikukortti

Kaikukortti on palvelu, jonka tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien kansalaisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä maksutta.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortti on osa Kulttuuria kaikille -palvelua, jota ylläpitää Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry.

Kaikukortti-verkostoon kuuluvien sosiaali- ja terveydenhuollon (sote) tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (hyte) toimijoiden asiakas voi hankkia Kaikukortilla maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin niihin kulttuuripalveluihin ja terveysliikunnan ryhmiin, jotka kuuluvat valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon. Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia lippuja myös omille alle 18-vuotiaille lapsille ja lastenlapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa.

Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa yhden vuoden kerrallaan.

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada maksuttoman Kaikukortin, jos

  • olet Laihian sosiaalihuollon asiakas
  • olet lisäksi tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja
  • olet vähintään 16-vuotias

Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi.

Mistä Kaikukortin voi saada?

Laihialla Kaikukortteja myöntää aikuissosiaalityön Laihian toimipiste, Vallinmäentie 43, 2.krs

Sosiaalihuollon palveluohjaus puh. 06 218 9400
Avoinna ma–to klo 8-15 ja pe klo 8–14

Mihin Kaikukortti käy?

Voit käyttää Kaikukorttia kaikilla Suomen Kaikukortti-alueilla. Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuurikohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin ja esityksiin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Kaikukortilla voit hankkia lippuja esimerkiksi Ateneumin taidemuseoon, Kiasmaan ja Sinebrychoffin taidemuseoon eli Suomen Kansallisgallerian museoihin Helsingissä

Laihian kulttuuri- ja liikuntakohteet

Laihialla Kaikukortti käy toistaiseksi ainoastaan kansalaisopisto Almassa. Kaikukortilla voit osallistua maksutta kahdelle (2) kansalaisopisto Alman kurssille lukuvuoden aikana (koskee uusia kurssi-ilmoittautumisia). Lisäksi saat 50 prosentin alennuksen yksilöopetuksesta.

Kaikukortin ulkopuolelle on rajattu taiteen perusopetus,
pätevöittävät kurssit (esim. laivuri- ja opaskurssit), yleiset kielitutkinnot ja kurssien materiaalimaksut.

Varaa kurssipaikka osoitteessa opistopalvelut.fi/vaasa tai puhelimitse: 0400 868 110. Esitä Kaikukorttisi Alman infossa ennen kurssin alkua. Jos et esitä korttia, opisto laskuttaa kurssista normaalin hinnan. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Jos et peru kurssia opiston peruutusehtojen mukaisesti, kurssipaikkasi annetaan seuraavalle.

Lähialueiden Kaikukorttikohteita

Miten Kaikukortilla hankitaan lippuja tai kurssipaikkoja?

Hanki lippu Kaikukortilla suoraan kulttuurikohteesta. Et voi hankkia lippuja verkkokaupasta. Kaikukortti-pääsylippuja saattaa olla tarjolla rajattu määrä.

Kun hankit lipun, esitä Kaikukorttisi ja kerro sen tunnus. Todista henkilöllisyytesi kuvallisella henkilöllisyystodistuksella.

Jos haluat osallistua opiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen. Ilmoita lisäksi Kaikukorttisi tunnus (kirjain- ja/tai numerosarja) opiston toimistoon. Kaikukortti-kurssipaikkoja saattaa olla rajoitettu määrä.

Pääseekö avustaja tai tulkki maksutta mukaan?

Avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään Kaikukortin haltijan kanssa. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Mikä on yhteisökortti?

Kaikukorttia jakavilla toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on 2–5 henkilöä.