Siirry sisältöön

Sähköinen asiointi

Hyödynnä Turvaposti-palvelua, jos lähetät luottamuksellista tai salassa pidettävää viestiä kuntaan.

Virallinen posti kuntaan

Virallista postia kuntaan lähetettäessä on käytettävä kunnan virallista sähköpostiosoitetta laihian.kunta@laihia.fi –  sähköposti ohjautuu kirjaamoon, josta se siirretään asianhallintajärjestelmään ja välitetään asiasta vastaavalle taholle.

Viranhaltijoiden tai työntekijöiden henkilökohtaisia postiosoitteita ei tule käyttää asian vireillesaamiseksi. Lähettäjä on vastuussa viestin saapumisesta määräajassa kuntaan.

Huomaathan, että sähköpostilla tai suojaamattomalla verkkolomakkeella tietojen lähettäminen on tietoturvariski. Tarvittaessa käytä turvapostia tai suomi.fi -palvelua.

Turvaposti

Kuntaan voit lähettää luottamuksellisia/salassa pidettäviä tietoja hyödyntäen Turvaposti-palveluamme. 

Viestin lähettäminen tästä linkistä: https://www.turvaposti.fi/viesti/laihian.kunta@laihia.fi(siirryt toiseen palveluun)

Suomi.fi -viestit

Suomi.fi-viestit on turvallinen tapa viestiä julkisen hallinnon ja muiden palvelua käyttävien organisaatioiden kanssa. Kun otat palvelun käyttöösi, saat viestit sähköisesti niistä asiointipalveluista, jotka käyttävät Suomi.fi-viestejä. Palvelujen määrä kasvaa koko ajan. Voit halutessasi helposti muuttaa viestien toimitustavan takaisin paperipostiksi.

Suomi.fi-viestejä käyttävät organisaatiot voivat lähettää sinulle viestien liitteenä myös päätöstietoja ja muita dokumentteja, esimerkiksi laskuja. Lisäksi saamasi viesti voi olla todisteellinen tiedoksianto, joka on kuitattava vastaanotetuksi ennen viestin avaamista.


Suurimmalle osalle organisaatioista voit myös itse lähettää viestejä ja liitetiedostoja. Organisaatiot ovat itse määritelleet asiat, joita voidaan hoitaa Suomi.fi-viestien välityksellä.

Suomi.fi-viestit toimii myös Android- ja iOS -mobiililaitteilla. Lataa Suomi.fi-sovellus, jolloin saat viestit suoraan matkapuhelimeesi.

Tutustu suomi.fi viestihin tarkemmin ja ota palvelu käyttöön.(siirryt toiseen palveluun)

Lisätietoja asianhallintasihteeriltä