Siirry sisältöön

Kylänpään vesijohtovuoto paikallistettu Vikailmoitukset ja tiedotteet

Asemakaavojen muutokset ja laajennus

ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAUTATIEALUE – ja – KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 51 – ja – SANTALOUKON ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

Otsikon mukaiset kaavaehdotukset pidetään MRL 65 § ja MRA 27 §:n mukaisesti julkisesti nähtävillä Laihian kunnan teknisten palveluiden tiloissa osoitteessa Laihiantie 39 (1. kerros) ajalla 10.4. – 10.5.2024.

Asiakirjat löytyvät myös kotisivuilta:

Rautatiealueen asemakaavan muutoksella pyritään mahdollistamaan ratapenkereen leventäminen tarvittavilta osin, jotta penkereen rakenne luiskineen saadaan muokattua nykyvaatimusten mukaiseksi. Kaavamuutosalue ulottuu Kirstantien kohdalla olevasta tasoristeyksestä Alhontien tasoristeyksen läheisyyteen.

Osakorttelin 51 asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa tehokas asuin- ja liikerakennusten rakentaminen alueelle. Kaavamuutosalue sijaitsee Kauppatien ja Tampereentien välisellä alueella. Luoteessa alue rajautuu Ratikyläntiehen ja kaakossa nykyisen R-kioskin kiinteistöön.

Santaloukon asemakaavan muutoksen ja laajennuksen tavoitteena on mahdollistaa Santaloukontien varteen suunniteltavan kevyen liikenteen väylän sijoittuminen kaava-alueen kohdalle. Samalla tarkistetaan kaava-alueen tontteja koskevia määryksiä.

Nähtävilläoloaikana on alueen maanomistajilla ja niillä, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä muilla kunnan jäsenillä, viranomaisilla ja yhteisöillä, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään (osallinen) tilaisuus lausua mielipiteensä asiasta.

Muistutukset ehdotuksesta on toimitettava ennen nähtävilläoloajan päättymistä kirjallisesti kunnanhallitukselle osoitteella: Laihian kunta / Kirjaamo, PL 13 (Laihiantie 50), 66401 Laihia tai sähköpostilla laihian.kunta@laihia.fi, kuoreen merkintä / viestin otsikoksi ”Muistutus / Rautatiealue tai Osakortteli 51 tai Santaloukko”.

Laihialla 10.4.2024 Kunnanhallitus