Siirry sisältöön

Hyvinvoinnin edistäminen

Kunnan elinvoimaisuuden turvaamiseksi kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on tärkeää, lakisääteistä työtä. Hyvinvoinnin edistäminen on toimintaa, jolla tuetaan ihmisten mahdollisuuksia hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitoon ja parantamiseen. Mahdollisuuksia luodaan pitämällä huolta olosuhteista, jotka tukevat hyvinvointia ja terveellisten valintojen tekemistä.

Ikäihmisten ryhmätoiminta

Toiminnan avulla tuetaan kotona asumista sekä omaishoitajien jaksamista. Ryhmä tarjoaa monipuolista aktiviteettia, kuten jumppia, teemoitettuja keskusteluja, asiantuntijaluentoja, visailuja sekä retkiä ym. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki ikäihmiset, jotka toivovat arkeensa mukavaa yhdessä tekemistä.

Ikäihmisten virikkeellinen ryhmätoiminta käynnistyy 19.1. klo 10–12 Laihian nuorisoseuran tiloissa. Tiloihin on esteetön pääsy. Ensimmäinen ryhmäkerta on avoin kaikille toiminnasta ja sen suunnittelusta kiinnostuneille eikä edellytä ennakkoilmoittautumista. Ryhmänohjaajana toimii sh Anja Paksu.

Jatkossa toiminta tullaan jakamaan kahteen ryhmään. Ryhmät kokoontuvat joka toinen perjantai, aamu- ja iltapäivisin. Ryhmään osallistuminen edellyttää ilmoittautumisen.

Ryhmän ohjaajana toimii kouluttautunut ja kokenut ryhmänohjaaja.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:  Anja Paksu,  040 523 9466

Lisätietoja antaa myös hyvinvointipäällikkö.

Tervetuloa mukaan ryhmätoimintaan!

Ikäihmisten päivätoiminta

Pohjamaan hyvinvointialue tarjoaa päivätoimintaa, joka on suunnattu kotona asuville yli 65-vuotiaille, joiden fyysinen, psyykkinen tai sosiaalinen toimintakyky on alentunut tai vaarassa alentua.

Päivätoiminta soveltuu sellaisille henkilöille, jotka eivät pysty tai jaksa osallistua kodin ulkopuolisiin toimintoihin. Taustalla voi olla mm. yksinäisyyttä, masentuneisuutta tai tarvetta sosiaalisille kontakteille.

Päivätoimintaan haetaan hakemuksella. Hakemuksen voi täyttää joko itse, omainen tai esim. sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö. Lomakkeestamme löytyy osoitetiedot lähettämistä varten.

Lisätietoja ja hakemus Pohjanmaan hyvinvointialueen sivuilla(siirryt toiseen palveluun).

Ehkäisevä päihdetyö

Ehkäisevän päihdetyön järjestämistä koskeva laki määrittelee kunnan vastuut ehkäisevässä päihdetyössä (523/2015, 5 §, muutos 549/2022). Lain mukaan kunta muun muassa huolehtii ehkäisevän päihdetyön tarpeen mukaisesta järjestämistä kunnassa.

Laihian kunnassa ehkäisevän päihdetyön toimintaa ollaan kehittämässä. Tavoitteena on laatia ehkäisevän päihdetyön toimintamalli vuoden 2024 aikana. Toimintamallissa tullaan panostamaan ennaltaehkäiseviin toimintatapoihin päihde- ja riippuvuusongelmien torjumiseksi. Ennalta ehkäisevää työtä tulisi toteuttaa kaikissa kunnan toimissa; oppilaitoksissa, työpaikoilla, järjestöissä ja seuroissa sekä perheissä. Ehkäisevää päihdetyötä tehdään kunnassa osana hyvinvoinnin edistämistä.

Lisätietoja: